В Одесі суд зняв арешт із майна фірм, які належать росіянам

571914

Київський районний суд Одеси зняв арешт нерухомого майна компаній ТОВ «Трапеза», ТОВ «Круп’яний двір», ТОВ «Аттуаль», які фігурують у кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків.


Про це редакції 368.media стало відомо із матеріалів кримінальної справи за ч.3 ст.212 КК.

Арешт на нерухоме майно компаній наклали в липні в рамках кримінальної справи № 42022160000000129 про навмисне ухилення від сплати податків, здійсненим посадовцем компанії. У своєму клопотанні про зняття арешту сторона захисту наголосила, що суб’єктом злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК може бути виключно фізична особа, яка тимчасово чи постійно обіймає на підприємстві посаду, пов’язану з організаційно-розпорядчими функціями чи адміністративно-господарськими. У цьому юридична особа може бути суб’єктом злочину, отже, щодо нього може бути застосована конфіскація майна як міра покарання.

Крім того, сторона захисту зазначила, що власника компанії може бути притягнуто до відповідальності лише за статтею 219 КК доведення до банкрутства. Таким чином, він не є у розумінні ст. 18 КК посадовцем, і може виступати суб’єктом кримінального правопорушення.

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання сторони захисту, знявши арешт з майна компаній ТОВ «Трапеза», ТОВ «Крупяний двір», ТОВ «Аттуаль».

Підозрюваними у справі є керівники зазначених компаній. Зокрема, директор ТОВ «Крупяний двір» Володимир Губачов, директор ТОВ «Трапеза» Казбек Халідов, директор ТОВ «Аттуаль» Костянтин Паянов.

Зазначимо, «Круп’яний двір» займається виробництвом та торгівлею продуктами борошномельно-круп’яної промисловості. Компанія "Трапеза" - виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості. «Аттуаль» займається оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням та кормом для тварин.

Усі компанії оформлені на громадян Російської Федерації. Директором «Аттуаль» вказано Костянтина Паянова, а власника — росіянина Казбека Халідова. Він же керує «Трапезою», де засновником вважається родич із Росії Булат Халідов. Останню фірму «Великий Двір» очолює українець Володимир Губачов, а володіє росіянин Алавді Халідов