У Полтаві керівника комунального підприємства взяли під варту із правом внесення застави

476315

В Октябрському районному суді Полтави 6 серпня обрали запобіжний захід керівникові комунального підприємства з ритуальних послуг.

Дениса Діхтярьова підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Суддя Лариса Гольник призначила йому тримання під вартою із можливістю внесення застави, повідомляє із зали судового засіданнях кореспондентка Суспільного.

Суддя Лариса Гольник призначила керівникові полтавського комунального підприємства "Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування" Денису Діхтярьову тримання під вартою до 5 жовтня. Також можливе внесення застави – 142 тисячі 728 гривень.

Слідчий Дмитро Нечай та прокурор Сергій Дяченко під час засідання клопотали про обрання Денису Діхтярьову такого ж запобіжного заходу, але із можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйона 400 тисяч гривень.

"Діхтярьов Денис може переховуватися від органів досудового розслідування, що затягне завершення досудового розслідування у розумні строки, а в подальшому буде затягувати судовий розгляд кримінального правопорушення", – повідомив прокурор Сергій Дяченко.

Адвокат підозрюваного В’ячеслав Делія повідомив, що він та підзахисний із такою сумою застави не погоджуються, бо зарплата Діхтярьова, за їх словами, становить 25 тисяч гривень.

"З приводу поданого клопотання вважаю його безпідставним та необґрунтованим. А розмір застави визначений неправомірно. І спрямований на те, щоб у разі обрання запобіжного заходу, людина його ніколи не внесла",– говорить адвокат Дениса Діхтярьова В’ячеслав Делія.

Під час засідання керівник комунального підприємства сказав, що неправомірної вигоди не брав.

"Я буду відстоювати свої інтереси. Бо це є наклеп. Ніхто мені не давав ніяких коштів. Жодного наказу, жодного розпорядження про виділення земельної ділянки я ніколи не давав. Тому я не маю причетності до виділення земельних ділянок", – говорить підозрюваний Денис Діхтярьов.

Лариса Гольник задовольнила клопотання про відсторонення Дениса Діхтярьова від посади директора комунального підприємства "Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування" до 4 жовтня.

Що відомо:

Речниця обласної прокуратури Людмила Іващук Суспільному повідомила, що за попередньою змовою керівник комунального підприємства "Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування" та його підлеглий вимагали 18 тисяч гривень за місце поховання на одному з міських цвинтарів. Наприкінці липня працівник установи отримав 10 тисяч гривень, а на початку серпня – 8 тисяч.
Підозру керівникові підприємства Денису Діхтярьову та працівнику Анатолю Мудренкові вручили за частиною третьою статті "Прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди службовою особою". За це передбачено – від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, також - конфіскація майна.
5 серпня суддя Октябрського райсуду Полтави Едуард Сініцин не призначив запобіжний захід Анатолію Мудренкові. Він працював у комунальному підприємці землекопом та робітником із земельного будівництва.
Денис Діхтярьов – депутат Київської районної у Полтаві ради від партії "ОПЗЖ". Очільником комунального підприємства "Спецкомбінат похоронно- ритуального обслуговування" його призначили у квітні 2021-го. До цього Діхтярьов займався підприємництвом.