5$ тис. за можливість повторно взяти участь у тендері – підозрюють чиновника Держаудитслужби

444804

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру заступнику директора одного з департаментів Державної аудиторської служби України за фактом одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. За даними слідства, протягом 2021 року службовець вимагав від представника підприємства 5 тис доларів США неправомірної вигоди.

За ці кошти він обіцяв сприяти у складенні висновку щодо порушення законодавства про публічні закупівлі, допущені замовником, що дозволило б підприємству повторно взяти участь у тендері, який воно програло. Після одержання всієї суми коштів його затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, а також за сприяння керівництва Держаудитслужби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.