Статки кума Цабака, посадовця Галицької митниці – Івана Мицака

440633

Заміська резиденція, BMW, Mercedes та елітна нерухомість: як насправді живе митник Іван Мицак, що мав би боротись з контрабандою на Галицькій митниці

Мицак Іван Володимирович працює заступником начальника управління забезпечення протидії митним правопорушенням – начальником оперативного відділу Галицької митниці.

А ще Іван Мицак – кум Володимира Цабака, який очолював Галицьку митницю, а сьогодні там працює першим заступником начальника.

Саме Іван Мицак зі своєю командою збирають побори з імпортерів для Володимира Цабака.

З наших джерел відомо, що Івана Мицака 7 разів притягували до дисциплінарної відповідальності, проте це не заважає чиновнику підніматись кар’єрним ліфтом вище і вище.

Донедавна пан Мицак був звичайним інспектором у контрабандному відділі, проте, після призначення Володимира Цабака на митницю, його кум, Іван Мицак, перевівся до юстиції, отримав вищий ранг держслужбовця та повернувся назад, вже на посаду керівника відділу на митниці.
У Львові Іван Мицак володіє квартирою площею в 125 квадратів у цій новобудові. Ціна квадратного метра тут коливається від 1 500 до 2,5 тисяч вічнозелених.

Також у останній декларації вказав користування особняком у селі Конопниця, який зареєстрований на батька-пенсіонера.

А от про цю резиденцію у Суховолі – ні слова. Тут кілька будинків, найбільший з яких на 476 квадратних метрів, а ще охорона , альтанка, теплиці та власне озеро.

Усе це розміщено на території в майже 2 гектари. Резиденція знаходиться посеред лісу, до якої веде окрема дорога.

Погодьтесь, ідеальне місце аби влаштовувати скромні гостини для колег по цеху.

І не дивно, що Іван Мицак цю розкіш не декларує, адже він звичайний держслужбовець з доволі скромною зарплатнею. А реальною власницею усього цього добра є мати цивільної дружини.

До слова, добиратись звідси до улюбленої роботи Івану Мицаку всього кілька хвилин, але і там він гість не частий, його підопічні розповідають: буває, по кілька днів керівник на роботу не приходить. Зрештою, кум прикриє.

Окрема історія – автомобілі Івана Мицака. Чиновник задекларував лише Skoda Octavia, на якій їздить його батько. Насправді ж пану Мицаку ближчі до душі німецькі бренди, зараз -BMW.
Модель Х5 зареєстрована на його водія. Такий позашляховик навіть на вторинному ринку вартує близько мільйона гривень. А знайшли ми його – безпосередньо біля дому Івана Мицака у Львові, в робочий час, коли чиновник мав би боротись з контрабандою.

Друга половинка Івана Мицака, пані Лілія, теж користується німецьким позашляховиком преміум-класу, у неї Mercedes GLE 2019 року випуску.

Цікавою є історія з розмитненням цього авто. При ввезені в Україну ділки зазначили, що цей , Mercedes вартує всього 40 000 доларів, насправді ж такий позашляховик коштує вдвічі більше.(70 000-80 000 тисяч доларів США у Польщі).

І тут митники знайшли спосіб, як державу обдурити. Далі буде… Дивіться також наше розслідування про контрабанду цигарок «Дірка у Кордоні».