Стали відомі прізвища спійманих на хабарі керманичів Національного агентства з акредитації

433010

У п’ятницю, 15 січня 2020 року, слідчими київського теруправління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу Головного управління ДБР та процесуального керівництва Київської міської прокуратури було здійснено затримання "на гарячому" першого заступника директора Національного агентства з акредитації України Ігоря Кунця та радника директора НААУ Володимира Солошенка.


Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційним звітом силовиків.

З тексту їх повідомлення випливає, що у суботу, 16 січня 2020 року, Кунцю та Солошенку було оголошено про підозру в отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України) у розмірі 2,5 тис. дол. від представника комерційної структури в сфері транспортних перевезень.

Можновладцям закидають запровадження корупційного механізму в сфері надання дозвільної документації, де радник керманича НААУ виступав посередником у вимаганні грошей, що діяв у змові із заступником директора установи.

За хабар вони буцімто пообіцяли "вирішити питання" щодо отримання в Національному агентстві з акредитації України Атестату про акредитацію на право надання послуг у сфері здійснення техоглядів авто.

Санкція інкримінованої достойникам статті Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.