Єпископ РПЦ возив хабарі Антіохійському патріарху, щоб той не визнав ПЦУ, – ЗМІ

427014

Єпископ РПЦ Флавіан за дорученням Московського Патріарха Кирила возив хабарі предстоятелю Антіохійської церкви, щоби той підтримував Москву в питанні української автокефалії.


Як зазначає журналіст видання, ієрарх РПЦ Флавіан став співголовою двосторонньої комісії в діалозі з Сиро-Яковитською православною церквою (одна з шістьох Давньосхідних церков). 

У 2018 році він їздив до Лівану та Сирії в складі делегації, яка офіційно доставляла в регіон гуманітарну допомогу, а неофіційно – гроші патріарху Антіохійському Іоанну X за те, щоб той виступив на боці Москви в питанні надання автокефалії Православній Церкві України. Видання зазначає, що “цю битву Москва в підсумку програла”.

Старання єпископа винагороджувалися з надлишком: тільки офіційне церковне утримання доходило до півтора мільйона на місяць. Причому, як стверджує Флавіан, це нормальний дохід єпископа РПЦ. Гроші збирає паства як пожертви або оплату релігійної продукції типу свічок, ікон, релігійної літератури. Півтора мільйона приходили єпископу на картку, а скільки грошей архієреї отримують в конвертах не знає ніхто.