Встановлено особу лікаря, яка погоріла на хабарі за присвоєння інвалідності учаснику ООС

426682

Слідчі Державного бюро розслідувань за оперативним супроводом Головного оперативного управління ДБР та процесуального керівництва Київської міської прокуратури "на гарячому" затримали військового медика Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь", якій закидають запровадження механізму з вимагання неправомірної вигоди від військовослужбовців ЗС України, у тому числі учасників АТО та ООС, за сприяння в отриманні медичної документації для подальшого підтвердження групи інвалідності, отриманої внаслідок поранень та контузій під час бойових дій.


Про це у четвер, 17 грудня 2020 року, звітують на своїх офіційних ресурсах в Офісі Генпрокурора та ДБР.

З цих повідомлень випливає, що правоохоронцями було задокументовано факт вимагання лікарем військового госпіталю від учасника ООС 2,3 тис. дол за видачу довідки про встановлення йому 2-ї групи інвалідності.

Як зазначає поінформований співрозмовник Dетектив-Info, загалом до налагодження протиправної схеми, бенефіціари якої кожного разу збагачувалися на суми від 3 до 5 тис. дол., перевіряється трійця працівників ГВКГ, зокрема, з числа членів Центральної військово-лікарської комісії та МСЕК.

Що ж стосується викритої напередодні під час безпосередньої передачі чергового хабаря жінки, то нею виявилася лікар загальної практики Головного військового клінічного госпіталю Людмила Захарчук. Наразі останню правоохоронці офіційно повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.